Coğrafya Biz Forum
18 Mayıs 2012, 10:37:15 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 10 sınıf coğrafya karmaşası  (Okunma Sayısı 948 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
duru0278

Yeni Üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« : 28 Eylül 2011, 11:24:06 »

bursa da öğretmen lisesinde coğrafya öğretmeniyim. 10.sınıf düzeyindeki bir sınıfımda 16 öğrenci 4 saat (2+2) coğrafya dersi görüp bütün kazanımlardan sorumluyken, aynı sınıfta bulunan 14 öğrencim sadece 2 saat ortak derste sınıfımda bulunuyor.(dil öğrencileri). Bu durum hem dersimin işlenişini hem de ölçme ve değerlendirme yapmamı güçleştiriyor. TTK'nun açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Kendilerinden yazılı olarak bilgi de istedim.Benzer durumları yaşayanlar varsa fikirlerini almak isterim.
Coğrafya Biz Forum
« : 28 Eylül 2011, 11:24:06 »

zühre 33

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2011, 13:11:02 »

hocam bende 10 11 12.sınıflar 2+2 şeklinde 10.sınıflarda tek plan olcakmış.ama zorunlu ve seçmelinin kazanımlarında farklılık var ne yapcam bilmiyorum ayrı ayrımı hazırlasam acaba
sevde

Uzman Üye

Performans: 20
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2011, 14:20:06 »

hocam benim planım da ayrı ayrı ama ölçme ve değerlendirme de ne yapacam onu bilemiyorum

ÇUBUK ANADOLU LİSESİ
bora

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana

« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2011, 16:17:18 »

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 14 aralık 2010 tarihli 2010768 genelgesinde mevzuyu açıkladı Konu: Tereddüt edilen hususlar. Bu genelgeyi okuyun.

"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
abisal

Uzman Üye

Performans: 101

Hayat Beynimizdeki Bulmacayı Doldurma Çabasıdır...

« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2011, 19:59:19 »

hocam bizde de aynı sorun var... zorunlu ders saatinde bütün sınıf bir aradayken, seçmeli ders saatinde sınıfın yarısı başka bir derse gidiyor... en son yapılan açıklama ve programa göre zorunlu ve seçmeli derslerin kazanımları ayrı ayrı belirtilmiş. derslerimizi buna göre işleriz de değerlendirmeyi nasıl yapacağız...
şimdilik bekle gör politikası yapıyoruz...
yazılı bir açıklama okullara gelmezse seçmeli ders için bir sınav daha yapıp değerlendiririz diye düşünüyorum...

öyle yıkma kendini/öyle mahsun öyle garip
nerede olursan ol/içerde, dışarda, derste, sırada
yürü üstüne üstüne/tükür yüzüne celladın
fırsatçının, fesatçının, hayının
dayan kitap ile/dayan iş ile
tırnak ile, diş ile/umut ile, sevda ile, düş ile...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2011, 19:59:19 »

tubish

VIP Üye

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2011, 21:22:48 »

hocam aynı sorun bizdede mevcut.3 farklı 10. sınıfın dersine giriyorum.sınıfın yarısı benim haftada 2 saat biyoloji dersine gidiyo.kalan yarısıyla 4 saat ders işliyorum.bu kazanımlar çok karışık.mesela önümüzdeki hafta seçmeli coğrafyada bitki tür ve topluluklarını anlatıcam.fakat sınıfın tamamıylada bitkilerin özellikleri yapıları gibi diğer konularıda işlicem.ne anladım ben bu işten.madem konuyu ikiye böleceklerdi böyle saçmalamasalardı.bide sınav boyutu var tabi.sınıfın yarısını 3 sınav diğer kısmını 2 sınav yapıcam.farklı tarihler ve müthiş bi kargaşa olucak eminim.kafam çokkarıştı.yardımmmm.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2011, 21:22:48 »

hknts

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2011, 21:31:29 »

Önceden, 9.Sınıfta:Genel Coğrafya, 10.Sınıfta:Türkiye Fiziki Coğrafyası, 11.Sınıfta:Türkiye'nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası - Ülkeler Coğrafyası dersleri vardı.
Sarmal Yapı fantazisi ile, hepsini karıştırdılar. Ortaya öyle bir sarmal çıktı ki, Şimdi kimse işin içinden çıkamıyor!
Aşk tesadüfleri - MEB kaosları sever!
dreamer99

Uzman Üye

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2011, 22:17:50 »

arkadaşlar aşağıdaki başlıkta konu tartışılmıştır. sorunun çözümü de belirtilmiştir...

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://www.cografya.biz/forum/ynt-anadolu-liselerinde-calisan-cografya-ogretmenlerine-bir-sorum-olacak-t27068.0.html;msg202563#msg202563

DEÜ
zm

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2011, 20:48:38 »

arkadaşlar ben im 10. sınıflarımın birinde 5 saat coğrafya var 2+2 yıllık planım var ama geri kalan bir saate yeni kaznım ekleyip bunuda zümrede belirtmem gerekiyomuş müdürümün söylediğine göre araştırıyorum ama bununla ilgili hiç birşey bulamadım ben bu planı nasıl hazırlıcam lütfen yardım edin sinir krizi geçiricem artık lütfen cevap bekliyorum
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.369 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu