Coğrafya Biz Forum
18 Mayıs 2012, 10:34:27 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Lütfen özel mesaj veya e-posta ile yardım istemeyiniz. Sorularınız için forumu kullanınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 10 SINIF 4 Saatlik (38 kazanımlı) ve 2 saatlik (30 kazanımlı) yıllık plan  (Okunma Sayısı 3880 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uludoruk

Yeni üye
*

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #15 : 09 Ekim 2010, 21:41:18 »

Değerli arkadaşlarım. Öncelikle affınıza sığınarak bir düzeltme yapmak istiyorum;
Bilindiği üzere 10 sınıf coğrafya yıllık planları çok zamanımızı aldı. Maillere bakılınca 30 kazanımlık(2 saat) ve 38 kazanımlık(4 saat) iki ayrı plandan söz ediliyor.Oysa ki inceleme yapılırsa 14.07.2005  tarihinde yayınlanan coğrafya programına göre 2 saatlik derste 25 kazanım vardır.Toplam kazanım sayısı ise 38 olmayıp 36 kazanımdır.  İşin daha da ilginç olanı 30 kazanım diye coğrafya sitelerine eklenen planlarda 25 kazanım,38 kazanım diye eklenenlerde de 36 kazanım vardır. Yani işi doğru yapıp, ismini 10.02.2010 programından etkilenip yanlış koyuyoruz. Bahsi geçen 30 ve 38 kazanımlı planlar ancak önümüzdeki yıl kullanılabilecektir.Çünkü talim terbiyenin 20.07.2010 tarih ve 76 sayılı kurul kararına göre 10. sınıflarda 2005 programı uygulanmak zorundadır.
       Çalıştığım okul idaresine 4 saatlik coğrafya planını kabul ettiremedim.Onlarda haklı olarak bu iki ayrı ders, e-okulda farklı görünecek yıllık planları da ayrı olmak zorunda dediler. Bende iki ayrı plan hazırladım. Zorunlu coğrafya dersi için 25 kazanımlı bir plan,seçmeli coğrafya için ise geriye kalan 11 kazanımdan oluşan bir plan hazırladım. Böylece hem iki ayrı plan olmuş olacak  hemde verilmesi gereken 36 kazanım verilebilecek. Planları daha okula vermedim ve buraya ekliyorum. Hafta sonu olunca üzerinde kafa yorabiliriz diye düşündüm.Zorunlu coğrafyada şu an için sıkıntı yok zaten, talim terbiyeden yeni bir açıklama gelinceye kadar seçmeli coğrafay için bu planı kullanmayı düşünüyorum.Yorumlarınızı bekliyorum. (Daha önce gruba zorunlu coğrafya için plan gönderen arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum, çünkü onların planlarından yararlandım)

Sebahattin İNAN
      Mersin Mahmut Arslan Anadolu Lisesi

Coğrafya Öğretmeni
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 09 Ekim 2010, 21:41:18 »

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.093 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu